Haastrup Årets Landsby 2020

Nu er det officielt! Sydfynske Haastrup i Faaborg-Midtfyn Kommune med sine 345 indbyggere er af Landdistrikternes Fællesråd blevet kåret som Året Landsby 2020.

Temaet for Årets Landsby har omhandlet, hvordan man som landsby kommer helskindet gennem en krise – dette med en klar reference til den Covid-19 situation, som vi står midt i.

”Der er mange lokale fællesskaber rundt om i landsbyerne, der har været gode til at hjælpe hinanden under Covid-19-nedlukningen, men at valget falder på netop Haastrup, der bliver hædret som en landsby, der er god til at komme gennem en krisesituation, kommer ikke bag på mig,” siger Gunnar Landtved formand for Fynsland, paraplyorganisation for lokalråd i Faaborg-Midtfyn Kommune og fortsætter:

”Haastrupperne” har igennem mange år vist vilje til at løfte det ene gode projekt efter det andet, men afgørende er, at borgerne er gode til at støtte op, engagere sig og giver en hånd med, når der er brug for det. Det lokale engagement er af stor betydning, når man skal arbejde med udviklingen af sin landsby og med al tydelighed har ”Haastrupperne” også vist, at den lokale opbakning og opmærksomhed på hinanden er vejen frem, hvis man som landsby skal komme styrket gennem en krisesituation”.

I forbindelse med nomineringen til Året Landsby 2020 havde Haastrup besøg af Landdistrikternes Fællesråds bedømmelseskomité. Her deltog også Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester Hans Stavnsager.

”Borgerne i Haastrup har på smukkeste vis vist byen frem. Både jeg og bedømmelseskomitéen fik indsigt i, hvordan borgerne engagerer sig både i købmanden og den lokale skole, men også i hvordan de åbner op og tager imod tilflyttere, som kommer med nye ideer og tiltag. Det er lokale fællesskaber, når det er bedst. Derfor gør det mig både stolt og glad, at Haastrup er blevet kåret som Årets Landsby 2020,” siger Hans Stavnsager.

Med i opløbet til at blive Året Landsby 2020 var Bjergsted i Kalundborg Kommune og Borris i Ringkøbing-Skjern Kommune.

 

Yderligere information kontakt:

Gunnar Landtved, formand for Fynsland, gunnar@landtved.dk, tlf. tlf. 2426 2713

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *