Nye muligheder i pulje til by- og landsbyfornyelse

Puljen til by- og landsbyfornyelse skal sikre attraktive by- og landsbymiljøer. Private kan søge støtte til nedrivning og bygningsfornyelse af boligbebyggelse.

Puljen har åbnet op for, at der kan gives støtte til tiloversblevne landbrugsbygninger i det åbne land med midler fra Landsbypuljen.

Ekstra info i den forbindelse:

 • Ved nedrivninger af tiloversblevne landbrugsbygninger på nedlagte landbrug i det åbne land, støttes der med 50% – dog maksimalt med 100.000 kr, -.
 • Det gælder som udgangspunkt ikke, hvis der skal bygges nyt, og det gælder fortsat ikke for andre erhvervsbygninger i det åbne land.

Retningslinjer for puljen kan findes her: https://www.fmk.dk/borger/flytte-bo-og-bygge/bygge-om-nyt-eller-til/byfornyelse-og-pulje-til-landbyfornyelse/

For supplerende spørgsmål kan rettes henvendelse til Faaborg-Midtfyn Kommune.
Landsbypuljen:
Anne Kristine Wesselhoff
akwes@fmk.dk

72 53 47 17

Derudover er bygningsfornyelsesstøtten hævet fra 25% til 30%. Du kan læse mere om retningslinjer for bygningsfornyelse her: Bygningsfornyelse.indd (fmk.dk)

2 thoughts on “Nye muligheder i pulje til by- og landsbyfornyelse

 1. Jørgen Gundertofte

  Citat fra ovenstående” fortsat ikke for andre erhvervsbygninger i det åbne land.” Hvornår kommer disse bygninger med? Vi har den gamle gaskomfurfabrik Jenni liggende på Strandvejen 68, Vester Åby, 5600 Fåborg. Har bedt om oplysninger omkring eventuel jordprøver på området mellem fabriksbygningen og Hundstrup Å og pladsen øst for fabrikken. Intet svar Søren Kristensen formand for Teknik-Miljø i Fåborg-Midtfyn Kommune. Fåborg Midfyn Kommune kunne godt købe Åstrup Mejeri og få det revet ned for det lå inden for bygrænsen i Åstrup. Men når der ligger en gammel forfalden fabrik fabrik udenfor bygrænsen så er alle ligeglade med eventuel foruredning, herunder også asbest fra tagerplader.

  Svar
  1. jenspeter Forfatter

   Hej Jørgen
   Fynsland har påpeget dette overfor forvaltningen. Det er en politisk prioritet, derfor et godt emne at tage med til politikerne til det kommende kommunalvalg

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *