Haastrupperne er gået i stemmeboksen

Årets Landsby 2020

På bedste demokratiske vis har borgerne i Haastrup i disse dage mulighed for at gå i stemmeboksen. Det er ikke en tyvstart på det kommende kommunalvalg, men for Haastrupperne noget som måske er lige så vigtigt – hvordan de skal fejre hananden i Haastrup, efter de er blevet Året Landsby 2020.

Og der er noget på spil for borgerne, dels skal de afgøre hvor den flotte sten med inskriptionen ÅRETS LANDSBY 2020 skal placeres, men også hvordan man ønsker at prioriterer de 50.000 kr., der fulgte med kåringen. Her kan borger stemme om en række projekter bl.a. om det skal være en fest eller et springvand i By Bæk.

På sammen vis, som det blev beskrevet i indstillingen er borgerne i Hastrup gode til at stå sammen i en krisetid, men også at tænke nyt. Det er også tilfældet med den igangværende afstemning, hvor Coronasituationen har gjort, at man har været nødsaget til at gå anderledes til værks for at sikre  alle borgere i Haastrup mulighed for at stemme.
Det gøres elektronisk idet Haastrup har fået mulighed for benytte Faaborg-Midtfyn Kommunes elektroniske afstemningssystem , der benyttes i forbindelse med borgerbudget.
I vanlig Haastrup stil tager man selvfølge hånd om de borgere der ikke så hjemmevant i brugen af pcére, idet man kan gå ned til den lokale købmand og afgive sin stemme.

I forbindelse med Året Landsby 2020 griber Haastrup nu muligheden for at engagere borgere i en klassisk demokratisk afstemningsproces. Men ved at gøre  det online, skabes muligheden for at engagere borgere, når det passer ind i deres hverdagsliv.
Vi kan håbe på, at det er en løsning som flere landsbyer fremadrettet vil gøre brug af i forhold til at gå nye veje for at udbygge og udvikle de nære lokale demokrati.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *