Ny LAG 2023-27, skal du være med?

Vil du være med til at skabe udvikling i dit lokalområde gennem de lokale aktionsgrupper? Kom til orienteringsmøde med Bolig- og Planstyrelsen den 23. marts 2022 med fokus på den nye programperiode for LAG-ordning 2023-27!

 

Send meget gerne denne invitation videre til foreninger og folk i dit/jeres lokale netværk, der arbejder med udvikling af lokalsamfund.

Tid: Den 23. marts kl. 19.00-21.00
Sted: Ryslinge Højskoles foredragssal, Højskolen 1, 5856 Ryslinge

Den nuværende programperiode for LAG’erne udløber med udgangen af 2022. Bolig- og Planstyrelsen kickstarter derfor nu den nye periode 2023-2027 med en række orienteringsmøder fordelt over hele landet, hvor interesserede kan høre mere om LAG-ordningen samt om opstarten af den kommende periode og etableringen af de lokale aktionsgrupper. På orienteringsmøderne vil Bolig- og Planstyrelsen holde oplæg og fortælle om processen med etablering af de lokale aktionsgrupper, mens eksisterende aktionsgrupper vil give et indblik i deres arbejde.

Orienteringsmødet er for dig, der ønsker at høre mere om arbejdet i de lokale aktionsgrupper samt om, hvordan du igennem EU eller nationale ordninger kan bidrage til at skabe udvikling i dit lokalområde. Tilmelding er nødvendig. Du kan læse mere om den nye programperiode og tilmelde dig mødet på https://www.livogland.dk/lokale-aktionsgrupper/programperiode-2021-2027/generelt/orienteringsmoeder-opstart-lokale.

Arbejdet i de lokale aktionsgrupper er baseret på lokalstyret udvikling (LEADER), som er en del af flere af EU’s programmer. LEADER-metoden bygger på den grundidé at lokale kræfter – og dermed lokal indsigt og kendskab til lokalområdet – skal danne grundlag for udarbejdelsen af lokalt tilpassede udviklingsstrategier og uddeling af projektmidler til lokale aktører. Der skal dannes en lokal aktionsgruppe, som er en forening, der består af et partnerskab af repræsentanter for offentlige og private lokale socioøkonomiske interesser og organisationer. Aktionsgruppens bestyrelse kan indstille lokale projekter, der lever op til udviklingsstrategiens målsætninger, til tilskud i Bolig- og Planstyrelsen. Projekterne kan fx bidrage til at fastholde og etablere nye arbejdspladser og forbedre levevilkårene i landdistrikterne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *